Vai de lunaticul care se trezeste prea tarziu!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vai de lunaticul care se trezeste prea tarziu!

Cu cât omul este mai treaz din punct de vedere moral, cu atât mai mare groază îl cuprinde din cauza păcatului, precum pe lunatic îl cuprinde groaza în vis, deasupra prăpastiei. Într-adevăr, păcătoşii sunt moralmente lunatici. Vai de lunaticul care se trezeşte prea târziu, atunci când picioarele lui se află pe partea cea mai alunecoasă, deasupra celei mai cumplite prăpastii! Atunci se va trezi pentru a fi martor treaz al prăbuşirii sale în prăpastie.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvăţături despre bine şi rău, Editura Sophia, Bucureşti, 2006, p. 154)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Vai de lunaticul care se trezeste prea tarziu!

Vizualizari: 278

Id: 15658

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.