Valoarea cea mare a sufletului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Valoarea cea mare a sufletului

Dumnezeiasca Scriptură are obiceiul să-l numească pe om „suflet”. Ia auzi ce spune la Facere: „iar sufletele care au intrat cu Iacov în Egipt şi care au ieşit din coapsele lui, au fost toate şaizeci şi şase de suflete, afară de femeile feciorilor săi (Fac. 46, 26-27). Iată că  Scriptura îl numeşte pe om aici doar suflet. Nu spune că atâţia oameni au ieşit din Iacov, ci atâtea suflete. Şi de ce îl numeşte pe om în mai multe părţi ale Scripturii suflet? Iată de ce: pentru valoarea cea mare şi neasemuită ce o are sufletul faţă de trup. Dar oare se poate zice sufletului om? Nu! Omul se poate zice suflet, dar sufletul nu se poate zice om.

(Mânca-v-ar Raiul – III, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 18)

Categoria: Articole

Cautare:

Valoarea cea mare a sufletului

Vizualizari: 384

Id: 12902

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.