Vazand Dumnezeu rugaciunile lor impletite cu post, Şi-a intors iarasi fata Sa spre ei si i-a iertat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vazand Dumnezeu rugaciunile lor impletite cu post, Şi-a intors iarasi fata Sa spre ei si i-a iertat

Când locuitorii cetăţii Ninive au ajuns la cele mai mari fărădelegi, Dumnezeu a trimis la ei pe prorocul Iona, să le spună că peste 40 de zile cetatea lor va fi dis­trusă pentru fărădelegile lor. Auzind acestea, ninivitenii s-au spăimântat şi au so­cotit că să facă cu toții rugăciune pentru a se înmuia inima lui Dumnezeu şi ca să obţină iertare. Au ţinut cu toţii post şi s-au îmbrăcat cu sac şi se rugau lui Dum­nezeu. Însuşi împăratul, auzind această veste înfricoşată, a coborât de pe tronul său şi s-a îmbrăcat cu haine de sac, dezbrăcându-se de cele luxoase ale sale, şi a ţinut şi el post şi rugăciune împreună cu poporul. Pentru a întări şi mai tare rugăciunea, a poruncit ca să nu se mai dea nici dobitoacelor nimic de mâncare, nici de băut. Văzând Dumnezeu pocăinţa lor şi rugăciunile lor împletite cu post, Şi-a întors iarăşi faţa Sa spre ei şi i-a iertat, scăpându-le cetatea de la prăpăd. (Semințe duhovnicești, Un caiet al Părintelui Arsenie Boca, Editura Lumea Credinței, 2009, p. 63)

Categoria: Articole

Cautare:

Vazand Dumnezeu rugaciunile lor impletite cu post, Şi-a intors iarasi fata Sa spre ei si i-a iertat

Vizualizari: 341

Id: 4000

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.