Vederea duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vederea duhovniceasca

Când împărăția lui Dumnezeu sălășluiește în inima omului, Dumnezeu îi descoperă acestuia taine. El „învață” împreună cu Dumnezeu care este esența lucrurilor, și înțelege taina lor. Toată cunoașterea este de la Dumnezeu, și când Domnul voiește, prin mila Sa, îi descoperă omului taine. Astfel, până și un monah simplu și neînvățat, prin mila lui Dumnezeu, poate cunoaște taine mari: despre viață, despre moarte, despre Rai și iad — cunoaște și cum este orânduită lumea aceasta.

Când  Împărăția lui Dumnezeu s-a sălășluit în inima omului, Dumnezeu sfâșie neștiința minții ca pe un văl. Omul va înțelege atunci nu doar tainele Zidirii, ci și taina propriei sale persoane. Și în cele din urmă, într-o clipită sfântă, Dumnezeu, După nespusa Sa milă, se va descoperi pe Sine, iar omul Îl va privi pe Împăratul Slavei așa cum privește soarele în apa limpede. Atunci omul se face una cu Dumnezeu și Dumnezeu lucrează într-însul. Acesta trăiește numai cu trupul pe pământ, iar cu duhul este în împărăția lui Dumnezeu, împreună cu îngerii și Sfinții, și îl contemplă pe Domnul.

(Starețul Tadei de la Vitovnița, Cum îți sunt gândurile așa îți este și viața, Editura Predania, București, 2010, p. 76)

Categoria: Articole

Cautare:

Vederea duhovniceasca

Vizualizari: 470

Id: 17370

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.