Vederea pacatelor proprii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vederea pacatelor proprii

Vederea păcatelor proprii nu este un lucru atât de uşor, cum poate părea la o privire superficială. Pentru a dobândi această vedere este nevoie de multe cunoştinţe pregătitoare, este nevoie de cunoaşterea amănunţită a legii lui Dumnezeu, fără de care nu putem şti limpede care anume fapte, cuvinte, gânduri, simţăminte sunt ale dreptăţii şi care-s ale păcatului. Păcatul ia adeseori înfăţişarea dreptăţii! Trebuie să cunoaştem amănunţit însuşirile omului pentru a şti în ce constau rănile pe care le face păcatul minţii, în ce constau rănile pe care le face inimii, în ce constau rănile pe care le face trupului. Trebuie să ştim ce e căderea omului. Trebuie să ştim care însuşiri trebuie să se găsească în urmaşii Noului Adam, pentru a vedea care şi în ce privinţe sunt neajunsurile noastre. Iată de câte cunoştinţe, de câte informaţii importante avem nevoie pentru a dobândi cunoaşterea amănunţită şi vederea limpede a păcatelor noastre! La această vedere duce liniştirea adevărată. Ea îi dă sufletului o întocmire ca a apelor cristaline: în aceasta, omul vede starea sa şi, după măsura sporirii sale, starea aproapelui.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu, Editura Sophia, 2012, pp. 122-123)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Vederea pacatelor proprii

Vizualizari: 450

Id: 11879

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.