Vederea propriului pacat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vederea propriului pacat

Păcatul poate să şi-l vadă numai acela care cu voinţă hotărâtă s-a desfăcut de orice prietenie cu păcatul, care s-a sculat priveghind şi păzind porţile sale cu sabia scoasă din teacă - cu cuvântul lui Dumnezeu, cel care goneşte şi taie cu această sabie păcatul, în orice chip s-ar apropia de el acesta. Celui care săvârşeşte această mare faptă, învrăjbindu-se cu păcatul, smulgând de la el cu sila mintea, inima și trupul, aceluia Dumnezeu îi dă un mare dar: vederea păcatului său. Dacă ai dobândit ţarina pocăinţei, afundă-te în plânsul de copil înaintea lui Dumnezeu. Dacă poţi să nu ceri nimic de la Dumnezeu, nu cere; încredinţează-te cu lepădare de sine voii Lui. Să pricepi, să simţi că tu eşti zidire, iar Dumnezeu este Ziditorul, încredinţează-te fără să stai pe gânduri voii Ziditorului, adu-I doar plânsul copilăresc, adu-i o inimă tăcută, gata a urma voii Lui şi a te pecetlui cu voia Lui. 

Categoria: Articole

Cautare:

Vederea propriului pacat

Vizualizari: 273

Id: 22287

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.