Viata este cea mai mare scoala

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Viata este cea mai mare scoala

Dumnezeu a poruncit tuturor făpturilor Sale să înveţe şi să trezească sufletul omului.

Nici o clipă, în timp, şi nici un pas, în spaţiu, nu trece fără să dea lecţii omului.

Chiar şi visul. Pentru că somnul odihneşte numai corpul, iar sufletul veghează şi învaţă. Multe lucruri din viaţă, pe care nu le-ai putut dezlega ziua, sunt dezlegate noaptea, cu ajutorul visului.

Cu toţii suntem în şcoală, de la naştere şi până la moarte. Oamenii nu pot fi absenţi de la şcoala lumii. La şcoala cea mare a lumii, oricare sălbatic de pe suprafaţa pământului, prin felul lui de a învăţa, poate să facă de râs pe oricare mare învăţat.

Prin naştere chiar, noi ne înscriem la şcoala cea mare a firii şi învăţăm aici, ziua şi noaptea, până la moarte. Învăţăturile de temelie se primesc încet şi pe nesimţite, precum se învaţă vorbirea, încet şi pe nesimţite, şi precum creşte corpul omenesc, încet şi pe nesimţite.

Fiecare om ştie destule, dar nici unul nu ştie destul.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, pp. 63-64)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Viata este cea mai mare scoala

Vizualizari: 372

Id: 8378

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.