Viata Sfantului Teofan din Antiohia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Viata Sfantului Teofan din Antiohia

SFÂNTUL TEOFAN DIN ANTIOHIA
(10 iunie)


    Acesta a fost nascut din parinti necredinciosi si, ajungând în vârsta, s-a însotit cu o femeie care a murit nu dupa multa vreme. Iar el, dupa ce a crezut în Hristos si s-a botezat, a lasat toate si s-a închis într-o coliba aproape de cetate si acolo a petrecut multa vreme, învatând pe cei ce veneau la el sa pazeasca poruncile Domnului si sa petreaca în întreaga întelepciune. Si aflând de o femeie desfrânata, care înselase pe multi cu amagirea sa, a iesit din închisoarea lui, s-a îmbracat în haine luminoase si a cerut de la tatal lui zece litre de aur, ca si cum ar fi vrut sa-si ia iarasi femeie. Si ducându-se la acea femeie, i-a dat ei aurul si a rugat-o sa se lase de acea fapta urâta si sa se boteze.

    Si a botezat-o pe ea si, facându-i ei alta coliba aproape de coliba sa, a închis-o acolo. Si pe aceea, care mai înainte era vasul pacatului, a facut-o locas al Sfântului Duh. Iar aurul a fost împartit la saraci si amândoi, placând desavârsit lui Dumnezeu, într-aceeasi zi s-au mutat la cerestile locasuri.


Categoria: Vieţile Sfinţilor pe luna iunie

Cuvinte cheie: Sfantul Teofan, Teofan

Cautare:

Viata Sfantului Teofan din Antiohia

Vizualizari: 878

Id: 1720

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.