Victoria duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Victoria duhovniceasca

Soldaţii aflaţi în luptă se îmbărbătează cu nădejdea victoriei şi a unor ranguri mai înalte şi, astfel, se luptă cu vitejie. Creştin iubit, biruinţa ta nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva duhurilor rele. Ale tale vor fi şi proslăvirea şi cununa, de aceea nici cinstea, nici slava, nid lauda, nici pacea, nici biruinţa spre care priveşti nu sunt vremelnice şi pământeşti, ci cereşti şi veşnice, nu de la om, ci făgăduite de Cel ce nu poate să mintă. „Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii” (Apoc. 2: 10). Dacă fiii acestui veac vremelnic şi putregăios se ostenesc şi se luptă, oare pentru binele veşnic şi nepreţuit să nu ne luptăm?

Armele demonilor cu care ne luptă şi care ne atrag spre rău sunt cugetele rele, stârnite de ei în inimile noastre. Aceasta vânează ei la noi. De câte ori voim, gândim, vorbim sau facem răul, de atâtea ori suntem biruiţi de ei. De câte ori ne împotrivim lor, de atâtea ori îi înfrângem şi îl cinstim pe Dumnezeul nostru, Care cu milostivire ne cercetează şi ne încurajează, pentru a ne lupta cu ei, Care ne ajută să îi biruim, Care ne întăreşte ca să nu slăbim în luptă şi ne făgăduieşte cunună nestricăcioasă, pentru a rămâne până la sfârşit în luptă: „Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii.”

(Sfântul Tihon din ZadonskComoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumenița, Galați, 2008, p. 65)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Victoria duhovniceasca

Vizualizari: 435

Id: 6953

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.