Virtutile noastre si desavarsirea lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Virtutile noastre si desavarsirea lui Dumnezeu

Un om care avea o avere de cincizeci de mii de ruble, se socotea bogat în satul natal. Însă iată că ajunge în Alexandria şi vede că aici sunt mulţi oameni mai bogaţi decât el, iar când a vizitat Constantinopolul şi a văzut acolo milionari, a înţeles că în comparaţie cu ei bogăţia lui este total neînsemnată. Aşa şi sfinţii, comparând virtuţile lor cu desăvârşirea fară margini a lui Dumnezeu, se socotesc nimic.

Dar ce să spunem noi, păcătoşii? Ca să ne asemănăm lui Dumnezeu, trebuie să împlinim sfintele Lui porunci. Dacă analizăm, se va adeveri că nu am împlinit nici măcar una cu adevărat. Să le luăm pe toate şi se va vedea că porunca aceea abia am atins-o, pe alta, de asemenea, abia am început-o, dar, de exemplu, de porunca iubirii nici nu ne-am apropiat. Ce ne mai rămâne nouă, păcătoşilor? Cum să ne mântuim? Printr-un singur lucru - smerenie. „Doamne, eu sunt în toate păcătos şi nimic bun nu există în mine, ci nădăjduiesc numai la milostivirea Ta!”

(Starețul Varsanufie de la Optina, Moștenire duhovnicească, traducere de Cristea Florentina, Editura Bunavestire, Galați, 2002, p. 264)

Categoria: Articole

Cautare:

Virtutile noastre si desavarsirea lui Dumnezeu

Vizualizari: 369

Id: 20796

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.