Vom invia, asadar

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vom invia, asadar

Vom învia, aşadar. Toţi vom avea un trup veşnic, dar trupurile noastre nu vor fi asemănătoare… Dacă unul e drept, primeşte un trup ceresc care să-i îngăduie să stea cu vrednicie în tovărăşia îngerilor. Dacă altul e păcătos, primeşte un trup veşnic şi în stare să îndure pedeapsa păcatului fără a fi mistuit în focul cel veşnic. Pe drept cuvânt, Dumnezeu se foloseşte aici de un lucru sau de altul. Căci nimic nu se face în noi fără trup. Gura noastră blesteamă, şi tot gura noastră se roagă. Mâna noastră fură şi tot mâna noastră face milostenie. Şi aşa mai departe. Deci, întrucât în orice împrejurare trupul a fost slujitorul credincios al sufletului, împărtăşeşte soarta lui şi pe mai departe.

(Sfântul Chiril al Ierusalimului, Catheheses 18,  PG 33, 1040B)

Categoria: Articole

Cautare:

Vom invia, asadar

Vizualizari: 433

Id: 22677

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.