Vrednicia primirii Sfintei impartasanii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vrednicia primirii Sfintei impartasanii

Stareţul avea o dorinţă atât de mare să-i vadă pe oameni venind la Sfânta împărtăşanie, încât, de îndată ce distingea o pocăinţă sinceră, nu punea canoane aspre. Arăta multă compătimire şi îngăduinţă față de cei care se mărturiseau, însă nu putea trece cu vederea condiţiile de bază pentru Sfânta împărtăşanie. Astfel, în 1987 n-a îngăduit unei tinere să se împărtăşească. Dar de două ori, când tânăra a venit spre Sfânta împărtăşanie, a observat ceva ciudat: deşi i se dădea Sfânta Împărtăşanie cu linguriţa, în gura ei nu intra nimic. S-a cutremurat, s-a pocăit şi a alergat să se mărturisească iarăşi la Părintele Iacov. Ceva asemănător s-a întâmplat cu un ziarist, care voia să se împărtăşească, deşi nu îi era de folos să o facă. Şi precum povesteşte însuşi Părintele Iacov: „în clipa când trebuia să-l împărtăşesc, am şovăit şi am strigat: «Sfinte al meu, Davidel». Atunci de la sfânta linguriţă a ieşit o strălucire de aur, a trecut pe deasupra capului meu şi s-a dus la Sfânta Masă.” (Stelian Papadopulos, Fericitul Iacov Ţalikis, Stareţul Mănăstirii Cuviosului David „Bătrânul”, Editura Evanghelismos, București, 2004, p. 156)

Categoria: Articole

Cautare:

Vrednicia primirii Sfintei impartasanii

Vizualizari: 429

Id: 3689

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.