www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Vreme este pentru tot lucrul de sub cer

Vreme este pentru tot lucrul de sub cer

Ce să facem când ne certăm cu cei din familie pe motiv că ei nu înţeleg credinţa adevărată în Hristos, consideră că putem fi şi cu Hristos, şi cu lumea?

Nu trebuie să avem astfel de discuţii cu oamenii care nu vor să primească cu­vântul lui Dumnezeu, chiar dacă ei sunt părinţii şi fraţii noştri. Va veni vremea când vei discuta. Dacă eşti întrebat, răs­punde, dar dacă nu eşti întrebat, de ce provoci discuţii? Ce, cuvintele sfinte tre­buie să devină prilej de ceartă şi de ne­înţelegere între fraţi? Nu, trebuie să le evităm. Să vorbim numai atunci când suntem rugaţi să vorbim. Cu blândeţe, cu răbdare şi se va vedea rodul cuvinte­lor noastre pe cei care ne ascultă. Dar dacă nu este nici un rod, să aşteptăm vreme mai prielnică, pentru că vreme este pentru tot lucrul de sub cer. Va veni vre­mea când vor primi cuvântul, dar nu aşa, ca să ne certăm, că nu avem nici un folos din asta, mai degrabă păcătuim.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, ediția a doua, Editura Cathisma, București, 2006, p. 93)

Categoria: Resurse

Cautare:

Vreme este pentru tot lucrul de sub cer

Vizualizari: 536

Id: 15223

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

Cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.