Vreme este pentru tot lucrul de sub cer

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vreme este pentru tot lucrul de sub cer

Ce să facem când ne certăm cu cei din familie pe motiv că ei nu înţeleg credinţa adevărată în Hristos, consideră că putem fi şi cu Hristos, şi cu lumea?

Nu trebuie să avem astfel de discuţii cu oamenii care nu vor să primească cu­vântul lui Dumnezeu, chiar dacă ei sunt părinţii şi fraţii noştri. Va veni vremea când vei discuta. Dacă eşti întrebat, răs­punde, dar dacă nu eşti întrebat, de ce provoci discuţii? Ce, cuvintele sfinte tre­buie să devină prilej de ceartă şi de ne­înţelegere între fraţi? Nu, trebuie să le evităm. Să vorbim numai atunci când suntem rugaţi să vorbim. Cu blândeţe, cu răbdare şi se va vedea rodul cuvinte­lor noastre pe cei care ne ascultă. Dar dacă nu este nici un rod, să aşteptăm vreme mai prielnică, pentru că vreme este pentru tot lucrul de sub cer. Va veni vre­mea când vor primi cuvântul, dar nu aşa, ca să ne certăm, că nu avem nici un folos din asta, mai degrabă păcătuim.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, ediția a doua, Editura Cathisma, București, 2006, p. 93)

Categoria: Articole

Cautare:

Vreme este pentru tot lucrul de sub cer

Vizualizari: 509

Id: 15223

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.