Zavistia, este mare faradelege, din care se nasc alte cinci pacate

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Zavistia, este mare faradelege, din care se nasc alte cinci pacate

Zavistia, este mare fărădelege, din care se nasc alte cinci păcate. Cel dintâi şi mai rău dintre toate se numeşte ura, pentru că în ce chip bucuria naşte dragostea, aşa şi mâhnirea, ura. Pentru aceasta binele zavistuit de zavistnic e urât lui fiindcă îi pricinuieşte întristare. A doua este clevetirea, când zavistnicul pe ascuns micşorează mărirea celorlalţi. A treia, osândirea asupra altuia când împuţinează faima şi slava lui. A patra, se zice săltare şi bucurie pentru răul aproapelui: atunci, când zavistnicul, socotind că a micşorat lauda şi mărirea altuia îi pare bine, se bucură. A cincea şi cea de pe urmă, este necazul, când zavistnicul se necăjeşte văzând bunătăţile aproapelui.

(Monahul Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 114)

Categoria: Articole

Cautare:

Zavistia, este mare faradelege, din care se nasc alte cinci pacate

Vizualizari: 494

Id: 16214

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.