Ziua a patruzecea dupa moarte este ziua in care se face judecata particulara a sufletului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ziua a patruzecea dupa moarte este ziua in care se face judecata particulara a sufletului

Deci ziua a patruzecea după moarte este ziua în care se face judecata particulară a sufletului când se hotărăşte soarta sufletului numai până în ziua judecăţii de pe urmă, judecata de obşte. Această stare a sufletului, corespunzând cu viaţa sa de pe pământ, nu este pentru veşnicie, ci este supusă schimbării. Domnul nostru Iisus Hristos, în a patruzecea zi după învierea Sa, a înălţat firea Sa omenească, pe care a binevoit a o lua, înălţându-o pe tronul dumnezeirii Sale de-a dreapta Tatălui; aşadar şi repausaţii, în a patruzecea zi după moartea lor, intră acolo unde li se cuvine după faptele lor, după pilda Domnlui, Care, după ce a săvârşit mântuirea noastră prin viaţa şi moartea Sa, Şi-a încununat lucrarea Sa prin înălţarea la Cer, în a patruzecea zi.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, p. 33)

Categoria: Articole

Cautare:

Ziua a patruzecea dupa moarte este ziua in care se face judecata particulara a sufletului

Vizualizari: 353

Id: 16720

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.