www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Toate le pot, dar nu singur

Toate le pot, dar nu singur

Nu spuneţi - nu pot. Cuvintele acestea nu sunt creştineşti. Creştineşti sunt cuvintele: Toate le pot. Dar nu singur, ci întru Domnul, Cel care mă întăreşte, precum ne încredinţează apostolul (Filip. 4, 13).

Nevoile şi grijile sunt, într-adevăr, vătămătoare pentru structura duhovnicească, dar această putere vătămătoare a lor o putem curma prin lăsarea noastră în voia lui Dumnezeu. Acest lucru nu înseamnă că, încetând activitatea, putem şedea şi aştepta ca Dumnezeu să ne dea, ci să găsim mijloace şi să le folosim în realitate, iar izbânda tuturor să o lăsăm în rânduiala lui Dumnezeu...

Dumnezeu dăruiește viața. Dumnezeu ne și călăuzește în ea. La El trebuie să alergăm și să alergăm întotdeauna și de la El să așteptăm hotărârile. Dar cum hotărăște El și cum ajunge hotărârea Lui la inimă, nu ne putem da seama, însă fără îndoială că fiecare lucru plăcut Lui de El este stârnit și tot de El este dus la desăvârșire.

 

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă, pp. 268-269)

Categoria: Articole

Cautare:

Toate le pot, dar nu singur

Vizualizari: 726

Id: 20118

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.