www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Traieste cu luare aminte la vesnicie

Traieste cu luare aminte la vesnicie

Nici vreme de un ceas să nu se împuţineze untdelemnul în candela ta, ca să nu vină Mirele şi să o afle stinsă, că nu ştii când are să vină: la prima strajă din noapte, sau dimineaţa. Aşadar, să fii gata, ca atunci când va veni să Îl întâmpini dimpreună cu fecioarele cele înţelepte, având untdelemn în candela ta, adică rugăciune călduroasă în inimă, dimpreună cu faptele iubirii.

În fiecare ceas, adu-ţi aminte de ieşirea ta, şi necurmat să ai moartea înaintea ochilor. Adu-ţi aminte înaintea Cui va trebui să te înfăţişezi...

Grea este nevoinţa şi anevoie de purtat înfrânarea, însă nimic nu e mai dulce ca Mirele Ceresc. Aici, puţin ne ostenim, iar dincolo viaţa veşnică vom primi, că Sfântul Pavel spune: Nu sunt vrednice pătimirile vremii de acum de slava cea viitoare, care va să se descopere întru noi (Romani 8, 18). Bine este a fugi de gloate şi a şedea în însingurare.

(Patericul Lavrei Sfântului Sava, Editura Egumenița, 2010, pp. 135-136)

Categoria: Articole

Cautare:

Traieste cu luare aminte la vesnicie

Vizualizari: 603

Id: 7911

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.