www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Un doctor ortodox credincios este ca un apostol

Un doctor ortodox credincios este ca un apostol

O dreptcredincioasă ne povesteşte:

Eu eram bolnavă mai tot timpul şi nu puteam să ţin un serviciu, ca să mi se stabilească un salariu. Bani însă îmi trebuiau, căci aveam de crescut copiii. Mergând la Părintele, l-am întrebat ce să fac, iar el mi-a răspuns:

– Tu ai să te lecuieşti cu ierburi. Du-te la un doctor ortodox credincios, căci dacă el este credincios, atunci este ca un apostol. Iar la descântătoare şi la şoptitoare să nu mergi, că astea-s treburi diavoleşti şi la cei necredincioşi să nu te duci, căci ai diavolului sunt ei. Lor li se ia harul vindecării şi chiar dacă vor face o rugăciune, la sfârşit vor adăuga „al meu”. Căci de vei pune într-un butoi cu miere de albină numai o singură lingură de gaz, se va strica toată mierea.

De asemenea, cu cei necredincioşi să nu te împrieteneşti, fiindcă dacă umbli în jurul unui butoi plin cu motorină te vei umple de mirosul lui şi uşor te poţi aprinde. Tot aşa, de vei umbla cu cei necredincioşi, singură te vei arde. Dumnezeu ne-a spus: cu cei aleşi ales vei fi şi tu. Să te ţii de cei credincioşi şi îţi va fi mult mai uşor în viaţă.

(Sfântul Lavrentie de la Cernigov. Viaţa, învăţăturile şi minunile făcute de Dumnezeu prin acest mare Părinte, Editura Credinţa strămoşească, 2003, p. 45)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Un doctor ortodox credincios este ca un apostol

Vizualizari: 663

Id: 6768

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.