Ce inseamna sa ai nadejde in rugaciune?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna sa ai nadejde in rugaciune?

Ce înseamnă să ai nădejde în rugăciune? Înseamnă să crezi că Dumnezeu este de față și că te ascultă, înseamnă că atunci când ceri ceva, să o faci cu frică de Dumnezeu, cu mulțumire și cu laudă, că nu te îndoiești, că ai deplină încredere că vei primi sau că ți se va realiza ceea ce ceri, că Stăpânul ți-a auzit rugăciunea și că a primit-o în cerescul Său jertfelnic și că, răspunzând dorinței maicii noastre - Biserica, dacă ne rugăm în numele Bisericii - sau în numele nostru, ca un atotbun, preaînțelept și atotputernic ne va da cele cerute, ba chiar mai mult decât am crezut că vom primi. Dar o inimă împietrită de mâncare și băutură, lacomă a se ghiftui cu acestea, nu poate nutri o asemenea speranță, ca și un suflet în care a intrat ura, vrajba din pricina averilor, iubirea de arginți, invidia, până când nu va părăsi păcatele și nu se va îndrepta.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Viața mea în Hristos, traducere de Boris Buzilă, Editura Sophia, București, 2005, p. 182)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna sa ai nadejde in rugaciune?

Vizualizari: 117

Id: 11795

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.