www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Ce inseamna expresia: „ Şi S-a facut om”?

Ce inseamna expresia: „ Şi S-a facut om”?

„...Şi S-a făcut om”. De ce Sfinţii Părinţi de la Niceea includ şi această expresie când ei deja spuseseră: „Şi S-a întrupat”? Nu era această expresie suficientă şi îndeajuns de clară? El S-a întrupat, a luat formă trupească, El a apărut în formă omenească - nu este aceasta de ajuns? Nicidecum. Formele din univers sunt multe şi felurite. Demult, Dumnezeu S-a revelat israeliţilor sub forma unui stâlp de foc şi a unui nor. Sfântul Duh a apărut la râul Iordanului în chip de porumbel. Era necesar de a se specifica clar în ce fel de trup a apărut în lume Fiul lui Dumnezeu. El a apărut în carnea trupului uman; nu în chip de om, după cum Sfântul Duh a apărut în chip de porumbel ci ca om fizic, real. Ca un om adevărat a apărut şi nu ca un om iluzoriu. Din această cauză a trebuit rostite ambele expresii: „şi (El) S-a întrupat... Şi S-a făcut om”. 

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Credinţa poporului lui Dumnezeu, traducere de Diana Potlog, Editura Sophia, Bucureşti, 2001, p. 23)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna expresia: „ Şi S-a facut om”?

Vizualizari: 685

Id: 14225

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.