www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Ce simbolizeaza prima intrare a sfintei adunari (liturghii) si cele savarsite dupa ea?

Ce simbolizeaza prima intrare a sfintei adunari (liturghii) si cele savarsite dupa ea?


Ce simbolizeaza prima intrare a sfintei adunari (liturghii) si cele savarsite dupa ea ?


Cuvantul nostru, dupa ce a infatisat pe scurt vederile comunicate de fericitul batran despre sfanta biserica, va face acum o povestire si mai scurta despre Liturghia din sfanta bisenca. Pruna intrare a arhiereului in sfanta biserica la sfanta adunare este chipul si icoana primei veniri in lume a Fiului lui Dumnezeu si Mantuitorului nostru Hristos prin trup. Prin aceasta El a eliberat si rascumparat firea oamenilor, robita stricaciunii si vanduta prin ea insasi mortii in urma pacatului, si stapanita silnic de diavol, platind toata datoria pentru ea ca un vinovat Cel nevinovat si fara de pacat. Astfel a readus-o la harul imparatiei de la Inceput, dandu-Se pe Sine pret de rascumparare si schimb pentru noi, si punand patima Sa de viata facatoare ca leac de vindecare a patimilor noastre, priciniuitoare de stricaciune, si ca mijloc de mantuire al intregii lumi.


Iar prin intrarea arhiereului in ieration, si prin urcarea pe tronul preotesc se mchipuieste simbolic inaltarea si reasezarea Aceluia in ceruri si pe tronul mai presus de ceruri, dupa petrecerea in lume.

Categoria: Mistagogia - Sfantul Maxim Marturisitorul

Cautare:

Ce simbolizeaza prima intrare a sfintei adunari (liturghii) si cele savarsite dupa ea?

Vizualizari: 962

Id: 782

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.