www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

DEZNADEJDEA

DEZNADEJDEA


DEZNADEJDEA


596. -”Deznadejdea izvoraste din necredinta si viata pacatoasa mostenita si sustinuta de vointa omului. Ea incepe mai intai cu o stare de tristete si mahnire sub diferite forme si chiar amestecate cu evlavie si daca, mahnirea nu trezeste in suflet sentimente de pocainta, ea duce la desnadejdea marilor pacate a hulirii de Dumnezeu (Is. 8, 21-22), ba chiar la sinucidere, care da pe fata sufletul uscat de orice evlavie” (Ier. 8,3; F. Ap. l, 8; Apoc. 9,6)


597. -”Caci neinsemnatele noastre intristari trecatoare, lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate de slava vesnica, fiindca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele care nu se vad; caci lucrurile care se vad sunt trecatoare, pe cand cele care nu se vad, sunt vesnice.-Cand intristarea este dupa vointa lui Dumnezeu, aduce o pocainta, care duce la mantuire si de care cineva nu se poate cai; pe cand intristarea lumii acesteia, duce la moartea deznadejdii. (II Cor. 4,17; 7,10; Matei 26,75; I Cor. 10,13).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

DEZNADEJDEA

Vizualizari: 1274

Id: 620

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.