www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Este bine sa nu ne permitem sa vizionam orice sau sa privim orice

Este bine sa nu ne permitem sa vizionam orice sau sa privim orice

Mulţi tineri îşi încep viaţa sexuală chiar din liceu, adică foarte devreme; să fie vorba de instinct, uşurătate, educaţie greşită? Ce părere aveţi despre aceasta?

Este vorba de tot: şi de educaţie greşită şi de uşurătate şi de lăsare a instinctului să biruie raţiunea, sentimentul, voinţa. Este rău a începe viaţa sexuală de tânăr şi nu în cadrul căsătoriei, care este o taină a iubirii.

De ceva vreme, educaţia sexuală făcută în liceu, apoi exemplele pe care le au tinerii din filme sau pe care le află din mass-media îi încurajează şi mai mult în acest sens, creându-le sentimentul de normalitate în ceea ce priveşte sexualitatea în afara căsătoriei. Cum comentaţi?

Aşa este. De aceea este bine să nu ne permitem să vizionăm orice sau să privim orice. Pentru că sunt aşa de multe lucruri bune de făcut şi de privit, încât acestea (menţionate mai sus) nu-şi mai au rostul. Depinde în situaţia aceasta cât se respectă fiecare pe sine.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 91-92)

Categoria: Articole

Cautare:

Este bine sa nu ne permitem sa vizionam orice sau sa privim orice

Vizualizari: 617

Id: 14306

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.