www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Frumusetea, Ingerul din inima adolescentului

Frumusetea, Ingerul din inima adolescentului

E frumusețea pe care o cântă corurile lumii nevăzute ale îngerilor, e frumusețea căreia și tu îi aduci ofrande toate florile de pe pamânt. Și toate focurile ce ard și în luceferi și în constelațiile nopților sublime. Ia aminte și la faptul că Îngerul din locașul ceresc al inimii tale e rânduit de Dumnezeu să-ți însoțească mai ales gândurile ce ți se îndreaptă spre o ființă iubită. Un mare părinte al Bisericii, Sfântul Efrem Sirul, te îndeamnă, în acest sens, astfel: ,,Roagă-te să nu se îndepărteze de la tine Îngerul fecioriei tale, pentru ca păcatul să nu ridice asupra ta război de flăcări și să te despartă de Înger”.

Iată încă un motiv pentru care preludiul la acest poem al iubirii curate l-am numit ,,iubire serafică”. Căci nu este o iubire care te conduce numai până în pragul altei iubiri, cum este iubirea sponsală și cea conjugală, cedând locul acestora, ci, într-un anumit fel, asemenea Îngerului tău, te poartă și te ocrotește prin toate, până la sfârșitul  vieții; și mai mult, te conduce în viața veșnică.

(Preot Prof. Ilie Moldovan, Adolescența, preludiu la poemul iubirii curate, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2005, p.57)

Categoria: Articole

Cautare:

Frumusetea, Ingerul din inima adolescentului

Vizualizari: 647

Id: 17992

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.