www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Iscodirea patimasa a ochilor

Iscodirea patimasa a ochilor

Imi mai rămâne să îți înfățișez regulile generale pentru folosirea simțurilor din afară, pentru ca impresiile lăsate de ele să nu dărâme clădirea noastră duhovnicească. Deci ascultă!

Mai mult decât orice, fratele meu, cu toate puterile ține în frâu tâlharii tăi cei răi și grabnici – ochii tăi – și nu le îngădui deloc să iscodească cu curiozitate fețele femeilor, dacă sunt frumoase sau nu, precum nici fețele bărbaților, mai ales ale celor tineri și fără barbă. De asemenea, nu le îngădui să privească la trupuri goale, nu numai ale altora, dar nici măcar la al tău. Căci de la o astfel de curiozitate și iscodire pătimașă ușor se poate naște în inimă pofta îndulcirii pătimașe a desfrânării, care nu este fără de vină, după cum a zis Domnul: Tot acela ce caută la femeie spre a o pofti pe ea, a și preacurvit cu dânsa întru inima sa (Mt. 5, 28).

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 101)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Iscodirea patimasa a ochilor

Vizualizari: 633

Id: 13684

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.