www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Mijlocirea sfintilor

Mijlocirea sfintilor

- Cum poate fi explicat versetul din Epistola Sfîntului Pavel către Evrei: „Este un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni"? Cum să explicăm mijlocirea sfinţilor?

- Mijlocirea sfinţilor este de alt ordin decît mijlocirea lui Hristos. Numai Hristos este Mîntuitorul nostru. Nu­mai Hristos este Dumnezeu şi Om. Putem spune că numai prin Hristos a venit mîntuirea. Biserica este însă o mare familie, în care ne rugăm unii pentru alţii, iar sfinţii sînt mai aproape de Dumnezeu şi mijlocirea lor nu este una ca cea a lui Hristos, dar folosim ace­laşi cuvînt.

Mijlocirea sfinţilor ne este foarte folositoare, dar n-aş numi această intercesiune a sfinţilor o mijlocire. Sfinţii se roagă pentru noi. Ei nu sînt mîntuitori. Mîntuitorul este singurul Mijlocitor. (Părintele Symeon de la Essex)

(Celălalt Noica – Mărturii ale monahului Rafail Noica însoțite de cîteva cuvinte de folos ale Părintelui Symeon, ediția a 4-a, Editura Anastasia, 2004, pp. 147-148)

Categoria: Articole

Cautare:

Mijlocirea sfintilor

Vizualizari: 694

Id: 10195

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.