www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Mustrare de sine, nu deznadejde!

Mustrare de sine, nu deznadejde!

Chiar şi neştiutorii să fie cei întrebaţi, Cel Care răspunde prin gura lor este Dumnezeu Cel nevăzut şi imaterial. Cei care urmează fără ezitare această regulă sunt oameni cu multă smerenie. Acesta este un mod uşor şi desăvârşit, lipsit de îngâmfare.

Există aşa numitul înaintemergător al duhurilor viclene, care ne ia în primire când ne trezim şi întinează primul nostru gând. Să oferi începutul zilei Domnului, pentru că ziua va aparţine aceluia care se arată la începutul ei.

Nimic nu este egal sau mai mare decât îndurările lui Dumnezeu. De aceea, cel care deznădăjduieşte, se ucide pe el însuşi. Cu adevărat viteaz, nu este cel care cu greu sau rar deznădăjduieşte, ci cel care nu disperă niciodată. Mustrare de sine, nu deznădejde! Conştiinţa păcătoşeniei Îl mişcă pe Dumnezeu.

Toţi oamenii primesc darurile bogate şi binecuvântările lui Dumnezeu, dar puţini Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi sunt satisfăcuţi şi fericiţi lângă Hristos. Dacă nu cunoşti limba recunoştinţei eşti mai neinstruit şi decât ultimul neînvăţat. Nemulţumirea este o nerozie, este pervertire, mai rea şi decât lepra.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Mica Filocalie, Editura Egumeniţa, 2009, pp. 82-83)

Categoria: Articole

Cautare:

Mustrare de sine, nu deznadejde!

Vizualizari: 675

Id: 12876

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.