www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

POLIGAMIE

POLIGAMIE


POLIGAMIE


1524. -Se numeste poligamie casatoria cu mai multe femei deodata, asa cum se obisnuia in Vechiul Testament si mai fac si astazi unii mahomedani. Casa unde barbatul isi tinea femeile, se numea harem. Biserica crestina niciodata nu a ingaduit poligamia, ci numai monogamia, adica casatoria cu o singura femeie caci asa este demn si pentru barbat si pentru femeie, precum si pentru buna crestere a copiilor si a armoniei sociale (S. At. VI, p. 160).


1525. -”Cela ce se va cununa cu doua femei si sa fie amandoua vii, acela face sa fie prepus eretic, drept aceea, sa-l intrebe ce gand are despre taina cununiei, care este de o tine Biserica si de se va gasi sa fie eretic, atunci se va certa cu moartea”. -ILT, 237.


1526. -Nici un vladica sau un patriarh nu poate cu nici un chip sa slobozeasca pe vreun barbat sa-si ia doua muieri, sau muierea Sa ia doi barbati” (Poliandrie) -ILT, 237.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

POLIGAMIE

Vizualizari: 1268

Id: 719

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.