www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

SFATUL

SFATUL


SFATUL


1773.- Sfatul este impartasirea de idei personale sau imprumutate, date altora cu un anumit scop. Sfatul bun este de un mare folos. Cel dintai sfatuitor este Dumnezeu si sfaturile Sale strabat Scriptura de la un capat la altul. Cine da sfaturi si invataturi altuia, sa bage bine de seama ca nu candva, prin sfaturile bune sa se strecoare si greseli, ci ele trebuie sa fie absolut curate in conformitate cu legea Domnului, tinand seama de locul, timpul, varsta, starea sociala, capacitatea si scopul urmarit de persoana sfatuita. Numai asa sfatul este ca o flacara, invatatura este ca o lumina, iar indemnul si mustrarea sunt calea care duce la viata”.- (Prov. 6, 23; 13,14).


1774.-”Daca cineva sub motiv de evlavie (dupa conceptia eustatienilor) invata pe un slujitor sa nu-si mai faca datoria, si sa nu-si mai slujeasca stapanii cu bunavointa si respect (lenevindu-se) sa fie anatema”, -(Gangra 3 (I Tim. 6. 1; Apost. 82).


1775.-”Cel ce va sfatui pe altul sa faca vreo greseala acela se va pedepsi cu aceeasi pedeapsa cum se va pedepsi si cel ce face greseala. Cine va indemna sau va invata, sau va sfatui pe altul sa faca vreun lucru rau si vreo gresala, acela se va pedepsi ca si cel vinovat ce va face gresala” (Prov. 6. 12-14)

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

SFATUL

Vizualizari: 1014

Id: 743

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.