AGHIASMA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

AGHIASMA


AGHIASMA


18. -Agheasma, sau apa sfintita prin slujba bisericeasca, se face cind preotul cheama asupra ei puterea Duhului Sfint, pentru ca ea sa aiba puterea de a sfinti viata oamenilor si a naturii inconjuratoare, pentru ca ele sa capete binecuvintarea Domnului (Fac. 10, 15) . Apa este simbolul curatirii sufletesti, a promovarii si a sfintirii vietii (Fac. 7, II; Ex. 2,10; Lev. 14,1\ Iez . 36,25; Ioan, 3,5: Matei 3,11; F. Ap. 8, 38;Efes.5,20).


19. -La Botezul Domnului, se face agheasma mare (Marc. 1,8; Luca 3,16). Ea se ia inainte de anafora. Se da si celor ce sint opriti de la impartasanie, ca intarire spre nadejdea pocaintei, a mingiierii si indreptarii lor pentru viitor (Const. Ap. VIII, 29).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

AGHIASMA

Vizualizari: 788

Id: 562

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.