Ai probleme cu colegii de lucru?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ai probleme cu colegii de lucru?

Smerenia cea sfântă este dar de la Dumnezeu pentru sufletul pe care îl găsește curat și îl trage spre El. Așa că nu spune „Ăsta e mofturos”, „acela e invidios”, „celălalt e mânios” etc. Nu spune „N-o scot niciodată la capăt cu el”. O astfel de atitudine nu e ortodoxă, nu e creștinească. Așa, ești străin de iubirea lui Dumnezeu. Te desparți de Harul dumnezeiesc, fiindcă te-ai despărțit de frații tăi. Să treci cu vederea slăbiciunile lor și, fără să le imiți, să fii una cu ei la lucru. Orice vor și cum vor, să faci. Vor așa? Bine. Vor altfel? Bine, fie altfel. În felul acesta, zidurile care ne despart de frații noștri se surpă, iar noi ne unim cu Hristos. Cu cât te unești mai mult, zilnic, cu frații tăi, cu atât pătrunzi mai mult, tainic, în iubirea lui Hristos.

(Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări, Traducere de Prof. Drd. Sorina Munteanu, Editura Bunavestire, Bacău, p. 118)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ai probleme cu colegii de lucru?

Vizualizari: 241

Id: 19110

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.