Ascultarea fata de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ascultarea fata de Dumnezeu

Primiţi un sfat pentru toată viaţa voastră: dacă şefii sau cei mai mari vă propun ceva, oricât de grea ar fi sau oricât de mare vi s-ar părea sarcina, nu refuzaţi. Dumnezeu, pentru ascultare, vă va ajuta.

Dacă lucrarea răscumpărării neamului omenesc a fost săvârşită prin ascultarea până la moarte faţă de Tatăl a Fiului lui Dumnezeu întrupat, orice sarcină încredinţată nouă nu este altceva decât ascultare faţă de Dumnezeu, pentru că diferitele feluri de cârmuire sunt împărţite de Duhul Sfânt, aşa cum mărturiseşte Apostolul ( I Cor. 12, 28).

Orice ascultare care ni se pare grea, în timpul împlinirii este foarte uşoară, deoarece este săvârşită ca ascultare. Du-te unde eşti trimis, uită-te la ceea ce ţi se arată şi zi tot timpul: fie voia Ta!

Mai bine să fii ucenicul ucenicului decât să trăieşti după voia ta. Acest lucru se spune şi în scrierile Sfinţilor Părinţi. A asculta sfatul părintelui tău duhovnic nu este ruşinos, ci este mântuitor de suflet şi necesar; şi, cine nu ascultă sfatul cel bun, acela este pedepsit.

(Ne vorbesc Stareții de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, 2007, p. 155)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ascultarea fata de Dumnezeu

Vizualizari: 409

Id: 16592

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.