www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Boala poate fi una din caile de intoarcere la Dumnezeu

Boala poate fi una din caile de intoarcere la Dumnezeu

Despre fratele tău bolnav sufleteşte şi trupeşte pot să spun că neputinţa trupească îi este de mare folos. Chiar dacă va muri de tuberculoză, să nu te mâhneşti. Dacă tuberculoza nu-l va înţelepţi şi nu-l va converti la credinţa în Dumnezeu, atunci nimic altceva nu-i va mai putea aduce vreun folos. Iar continuându-ţi viaţa bănuindu-i pe toţi, ştii şi singură cât de chinuitor este - îmi este şi neplăcut să vorbesc despre asta. Tuberculoza, iar mai precis starea acestor bolnavi, i-a adus pe mulţi la Domnul.

Regret că sora ta N. s-a îmbolnăvit atât de tânără de tuberculoză. Dar Dumnezeu ştie mai bine decât noi ce şi cui îi este de folos. Noi ne iubim unii pe alţii omeneşte, iar Domnul ne miluieşte, ca un Dumnezeu Multîndurat, şi în tot chipul se îngrijeşte de folosul nostru sufletesc. În această suferinţă, oamenii în general dobândesc un sfârşit creştinesc şi cu pace, pentru aceea nu te îngrijora prea mult pentru sora ta. (Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, pp. 62-63)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Boala poate fi una din caile de intoarcere la Dumnezeu

Vizualizari: 503

Id: 10136

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.