Bucurati-va! o porunca adresata intregii vieti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bucurati-va! o porunca adresata intregii vieti

Omenirea şi noi, creştinii, de două mii de ani, încă n-am înţeles pe deplin puterea acestui cuvânt: Bucuraţi-vă! Nu este o poftire de ocazie doar, ci este un imperativ, o poruncă, o chemare adresată inimii şi sufletului nostru. Să te bucuri că exişti! Să te bucuri că ai venit în acest spaţiu atât de divers, în care-s zidite atâtea frumuseţi! Să vezi la fiecare pas lucrarea lui Dumnezeu! Să vezi florile zâmbind spre soare! Să te bucuri de parfumul florilor! Să priveşti în ochii pruncilor chipul lui Dumnezeu Creatorul! Să auzi trilurile păsărilor! Să te bucuri de prezenţa şi ajutorul prietenilor! Să ştii că Cineva aici te iubeşte şi dincolo de mormânt te aşteaptă!

Iată ce înseamnă Bucuria care nu se va mai lua de la noi niciodată! Să nu ne temem că într-o zi vom rămâne orfani de bucurie! Iisus dăruieşte mereu, mereu! El investeşte cu dăruire dumnezeiască în lucrul Său de la începuturi!

(PS Calinic Argatu, episcop al Argeşului şi Muscelului, Veşnicia de zi cu zi, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2006, p. 19)

Categoria: Articole

Cautare:

Bucurati-va! o porunca adresata intregii vieti

Vizualizari: 265

Id: 10523

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.