...cand vor sfarsi, atunci incep

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

...cand vor sfarsi, atunci incep

Să luăm în minte, iubiţii mei fraţi, pe cei ce merg pe mare, ce fel de primejdii rabdă, cu marea luptându-se şi trecând prea mari noianuri. Iar după ce va sfârşi cineva vremea ostenelii sale, nu îşi mai aduce aminte de primejdiile prin care a trecut, luptându-se cu marea, pentru bucuria că a luat deplin plata sa, ci şi cu mai multă osârdie se face pentru a călători pe mare. Aceştia, când vor sfârşi, atunci încep. Iar noi, iubiţii mei fraţi, după ce vom săvârşi bine nevoinţa ce ne este pusă înainte, nu vom mai avea nevoie ca iarăşi să facem acelaşi drum, fiindcă aceasta este cu neputinţă. Mică este nevoinţa, fraţilor, şi nepovestită răsplata. Să venim la lucrul Domnului, iubiţilor, cu toată inima şi puterea, până avem vreme. Că precum sunt negrăite darurile Lui şi slava sfinţilor, tot aşa şi cele împotrivă sunt pregătite dintru început celor potrivnici. Pentru aceea: „Fericit este bărbatul care se teme de Domnul, că de la Dânsul va lua cununa, pe care a făgăduit-o celor ce îl iubesc pe El (Iacov 1, 12). Lui I se cuvine slava, în vecii vecilor. Amin.

(Sfântul Efrem Sirul, Cuvinte şi învăţături vol. 2, Editura Bunavestire, Bacău, 2008, p. 199)

Categoria: Articole

Cautare:

...cand vor sfarsi, atunci incep

Vizualizari: 432

Id: 21333

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.