Ce este iubirea?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce este iubirea?

Astfel este iubirea curată: nu este ştearsă nici de timp, nici de suferinţă, nici de distanţa dru­mului, nici de împrejurările lucrurilor (din „Epistola a 138-a la Episcopul Elpidio”).

Astfel este iubirea: ne face să-i avem neîn­cetat pe limbă pe cei la care râvnim (din „Epistola a 130-a la Valerian”). (...)

Astfel este firea iubirii: nu se ofileşte de trecerea timpului, nici nu este umbrită de greutatea situaţiilor, ci rămâne totdeauna înfloritoare (din „Epistola a 108-a la Episcopul Uvrichie”).

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Texte alese, volumul I, traducere de Preot Ioan Andrei Târlescu, ediție îngrijită de Ieromonah Porfirie Nichita, Editura Bunavestire, Bacău, 2012, p. 34)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce este iubirea?

Vizualizari: 565

Id: 6735

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.