Ce inseamna intrarea poporului in sfanta biserica?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna intrarea poporului in sfanta biserica?


Ce inseamna intrarea poporului in sfanta biserica?


Intrarea poporului, care se face odata cu a ierarhului, in sfanta biserica, inseamna intoarcerea necredinciosilor de la nestiinta si ratacire la cunoasterea lui Dumnezeu, si mutarea credinciosilor de la pacat si necunostinta la virtute si cunostinta, spunea fericitul batran. Caci intrarea in biserica nu infatiseaza numai intoarcerea necredinciosilor la adevaratul Dumnezeu, ci si indreptarea prin pocainta a fiecaruia dintre noi cei ce credem dar nesocotim poruncile Domnului prin trai desfranat si prin viata necuvincioasa. Fiindca tot omul, fie ucigas, fie desfranat, fie fur, fie ingamfat, fie mandru sau injurator, sau lacom, sau iubitor de arginti, sau barfitor, sau neuitator de rau, sau usor de miscat spre manie si furie, sau vorbitor de rau, sau semanator de vrajba, sau soptitor, pizmas, sau betiv si rau, simplu vorbind, ca sa nu mai lungesc cuvantul, numarand toate felurile pacatului, orice om care, fiind stapanit de orice pacate, inceteaza in urma de a se mai lasa stapanit de buna voie de o asemenea deprindere si de a mai lucra cu intentie potrivit cu ea, si-si schimba viata inspre bine, alegand virtutea in locul pacatului, orice astfel de om are sa fie socotit ca intra intr-adevar cu Hristos Dumnezeul si Arhiereul nostru la virtute care inteleasa figurat este biserica.

Categoria: Mistagogia - Sfantul Maxim Marturisitorul

Cautare:

Ce inseamna intrarea poporului in sfanta biserica?

Vizualizari: 754

Id: 783

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.