Ce inseamna sa te indragostesti?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna sa te indragostesti?

Înseamnă să trimiți un flux de sentimente către persoana iubită. Problema în cazul unei fete este dacă primește înapoi ceva, altfel în sufletul ei se produce un gol. De aceea, este foarte important să iubim (sub aspect erotic, vorbesc) doar dacă suntem iubiți. Aspectele erotice, desigur, în limitele bine definite și acceptate de Biserică, transcend, cu timpul și experiența într-o stare pe care noi o numim „agape”. Aceasta este o iubire caracteristică lui Dumnezeu către noi, noi către Dumnezeu, așa Îl iubim, și între cei doi prieteni și apoi între cei doi soți, la vremea potrivită, apare această stare în care totul este dezinteresat și devine o unire perfectă. Până la această unire noi ne folosim de hormoni și de stările sădite de Dumnezeu în noi și ne îndrăgostim trimițând un „flux de sentimente”.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2012, p. 21)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna sa te indragostesti?

Vizualizari: 514

Id: 19140

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.