Ce simbolizeaza citirea dumnezeiasca a Sfintei Evanghelii ?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce simbolizeaza citirea dumnezeiasca a Sfintei Evanghelii ?


Ce simbolizeaza, in intelesul ei general, citirea dumnezeiasca a Sfintei Evanghelii ?


In aplicare generala ea inseamna sfarsitul lumii acesteia. Caci dupa citirea dumnezeiasca a Sfintei Evanghelii, arhiereul coboara de pe tron, si se face slobozirea si scoaterea afara, prin slujitori, a catehumenilor si a celorlalti care nu sunt vrednici de vederea dumnezeiasca a tainelor ce se vor arata. Aceasta indica si preinchipuieste prin ea adevarul, al carei tip si icoana este, si pe care il striga oarecum prin aceste acte, ca dupa ce se va vesti Evanghelia imparatiei, precum s-a scris,in toata lumea, va veni a doua oara din cer, cu slava multa, marele Dumnezeu si Mantuitorul nostru Iisus Hristos;”caci Insusi Domnul, in strigat de arhanghel si la trambita lui Dumnezeu, Se va pogori din cer” (I Tes. 4, 16), zice dumnezeiescul Apostol. Iar venind, Se va razbuna impotriva vrajmasilor si va desparti prin sfintii ingeri pe cei necredinciosi de cei credinciosi, pe cei nedrepti de cei drepti, pe cei ticalosi de cei sfinti si, ca sa spun pe scurt, pe cei ce au pacatuit pe urmele trupului de cei ce au umblat in Duhul lui Dumnezeu, dand fiecaruia dintre cei ce au trait pe pamant plata cea dreapta dupa vrednicia lor, cum spune adevarul cuvintelor dumnezeiesti.

Categoria: Mistagogia - Sfantul Maxim Marturisitorul

Cautare:

Ce simbolizeaza citirea dumnezeiasca a Sfintei Evanghelii ?

Vizualizari: 518

Id: 788

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.