Cei ce iubesc pe Dumnezeu cu toata inima nu lasa loc rautatii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Cei ce iubesc pe Dumnezeu cu toata inima nu lasa loc rautatii

Pentru că cei ce iubesc pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul şi cu tot cugetul, nu lasă loc răutăţii, căci unde pururea toată mintea se îndeletniceşte cu lucrările duhovniceşti, acolo nu intră diavolul ca să întoarcă pe om de la dragostea lui Dumnezeu. Ci asemenea celui dăruit cu aripi, zburând în sus, fără de grijă este şi nu se teme câtuşi de puţin nici de vânător, nici de cei ce vatămă cu laţuri, pentru că este mai presus de toţi şi toate sunt lui ca nimica; luând sufletul aripile darului şi la înălţimile cereşti ajungând, cele pământeşti le trece cu vederea şi se leapădă de cele ale lumii. Dar, o, cât de mulţi sunt cei care se întorc de la o dragoste ca aceasta, şi câte sminteli, în multe chipuri se ivesc astfel; însă răutatea cea dintâi este iubirea de arginţi care, intrând în sufletul nostru ca nişte mâini fără de ruşine, rupe şi sfâşie nimicind lăuntrul nostru. Iar de ar vrea aceştia să se întoarcă de la răutăţi şi să se suie la dragostea cea dintâi deşartă e osteneala aceea, căci răutăţile nu fug de la ei.

(Povățuiri creștine pentru tineri, Colecție coordonată de Ignatie Monahul, Editura Anastasia, București, 2001, p. 19)

Categoria: Articole

Cautare:

Cei ce iubesc pe Dumnezeu cu toata inima nu lasa loc rautatii

Vizualizari: 563

Id: 12509

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.