Constiinta curata

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Constiinta curata

Nimeni nu știe vremea veniri antihristului, precum zice Evanghelia, dar încă de pe acum avem semne ale venirii lui grabnice. Văzând o astfel de prigoană a credinței și tendința de a o distruge (n.b. cuvântare din perioada dictaturii comuniste), precum și multe altele, ajungem să credem că acest timp se apropie. Și totuși nu se poate spune nimic cu precizie. Au fost și altădată timpuri când se considera că a venit antihristul, de exemplu în vremea domniei lui Petru (Întâi), însă consecințele au arătat că a fost o greșeală, pentru că lumea încă mai există. Și care ar fi sensul unei concluzii de felul acesta? Cel mai important lucru este să avem conștiința curată. Să ținem cu tărie credința Ortodoxă, să ducem o viață morală, potrivit poruncilor lui Dumnezeu, să fim pregătiți întotdeauna. Iar pentru aceasta trebuie să folosim prezentul pentru a ne pocăi și îndrepta, nelăsând acestea pentru un viitor nedefinit: „iată acum vremea potrivită, iată acum ziua mântuirii (II Cor. 6, 2)”. (Sfântul Nicon de la Optina)


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Constiinta curata

Vizualizari: 576

Id: 18533

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.