Cum putem dobandi discernamant in alegerea lucrurilor de folos pentru viata noastra?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem dobandi discernamant in alegerea lucrurilor de folos pentru viata noastra?

Cum putem dobândi discernământ în alegerea lucrurilor de folos pentru viaţa noastră?

Sunt două moduri de a dobândi discernământul. Este un discernământ care vine din fire - păgânii din fire fac ale legii - şi este un discernământ care vine din creş­tere duhovnicească, din bun simţ, din întrebarea aproa­pelui. Acum, depinde ce vreţi să discerneţi. Vreţi să dis­cerneţi între omiusia şi omousia, între sinergie şi epectază, ha? Dacă vreţi să discerneţi între chestiile astea ideologice şi, oarecum, un pic idolatre, sigur că este greu, pentru că trebuie să urmaţi şcoli, trebuie să vă umpleţi mesele cu dicţionare, să citiţi mărturia părinţilor, să aveţi CD-ul ăla cu TLG-ul, cu toţi Sfinţii Părinţi ai Bisericii, să daţi enter, să vedeţi unde sunt cuvintele astea.

Dacă vreţi să discerneţi asupra căsătoriei în viaţă sau asupra călugăriei în viaţă, deja avem o altă mâncare de peşte. (...)

Avem un discernământ care ne vine din datul cu capul în prag. În a doua fază, ocolim pragul sau învăţăm să intrăm pe uşă, pentru că avem o anumită rânduială, o anumită ţinută de intrare pe uşă. Abia în al treilea moment învă­ţăm să vedem ce este dincolo de uşă. Lucrurile acestea să le ţineţi minte şi să nu săriţi în viaţă nicio etapă pe care Dumnezeu v-o pune la îndemână. Să nu treceţi în clasa a 10-a, de exemplu, la citit Filocalia în limba greacă, pen­tru că nu veţi pricepe nimic. Să învăţaţi, în primul rând, mărturisirea de credinţă.

(Preot Conf. Dr. Constantin Necula, Creștinism de vacanță, Editura Agnos, Sibiu, 2011, pp. 197-199)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem dobandi discernamant in alegerea lucrurilor de folos pentru viata noastra?

Vizualizari: 356

Id: 14932

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.