www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Deasupra prapastiei

Deasupra prapastiei

După cum copiii fără griji nici nu bănuiesc lupta cea aprigă a vieţii, în care se zbate lumea din jurul lor, la fel mulţi oameni nu bănuiesc lupta duhovnicească cea aprigă pe care o poartă Hristos, cu oastea sa de îngeri şi sfinţi, împotriva puterilor întunericului din lume.

Numai despre omul duhovnicesc se poate spune că a trecut de vremea copilăriei, oricât de copil ar fi el în alt înţeles. De aceea omul duhovnicesc, privind asupra lumii ca mama asupra copilului ei lipsit de judecată, o vede înconjurată de grozave primejdii.

Şi precum copilul nu înţelege deseori sfaturile şi mustrările părinţilor, care cu ochi ager îşi conduc copilul prin primejdie, tot aşa multora dintre oameni le par fără înţeles sfaturile şi mustrările oamenilor duhovniceşti. Deoarece mulţi socotesc de neînţeles şi neadevărate viziunile pe care le au oamenii duhovniceşti şi prăpastia nevăzută deasupra căreia ei înşişi dorm.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, traducere de Pr. Teofil Petrescu, Editura Sophia, București, 2006, p. 98)

Categoria: Articole

Cautare:

Deasupra prapastiei

Vizualizari: 502

Id: 20651

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

Cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.