Definitia iubirii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Definitia iubirii

Vorbim despre „iubirea ce nu poate fi înlocuită cu nimic, dar care înlocuiește totul”.

Cuvântul „iubire”, din păcate, este folosit prea des, cam fără consistență; știm că în Vechiul Testament numele Domnului Dumnezeu nu era pronunțat și tot așa, în Noul Testament, ar trebui cu multă grijă să pronunțăm acest cuvânt. Asta datorită unui text pe care Sfântul Ioan Evanghelistul ni-l transmite nouă, și anume: „Dumnezeu este iubire”. Deci numele lui Dumnezeu este iubire. Sf. Ioan a spus așa, iar când a depășit suta de ani, a avut greutate să se exprime și atunci apostolul pronunța numai „iubire”, (așa a trecut la Domnul, pronunțând cuvântul „iubire”). Noi spunem cam des „te iubesc” și încă mai des vorbim de iubirea lui Dumnezeu și mai des avem tendința să credem că iubirea lui Dumnezeu covârșește totul. Ei bine, așa este, în virtutea bunătății lui Dumnezeu, dar în virtutea dreptății Lui, să știm că această iubire nu numai încălzește, ci poate și arde.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu 2011, p. 46)

Categoria: Articole

Cautare:

Definitia iubirii

Vizualizari: 588

Id: 17988

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.