DESPRE FAPTUL CA NU SE CUVINE A MANCA AFARA NUMAI DE MASA CEA DE OBSTE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

DESPRE FAPTUL CA NU SE CUVINE A MANCA AFARA NUMAI DE MASA CEA DE OBSTE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

Capitolul 40

DESPRE FAPTUL CA NU SE CUVINE A MANCA AFARA NUMAI DE MASA CEA DE OBSTE

Trebuie sa se stie ca nu se cade, asa dupa cum spun invataturile, a manca cineva singur dar mai ales cel mai mare ci, daca va fi pentru mai multa intamplare si nevointa sau pentru alte pricini binecuvantate prin duhovniceasca porunca a celui mai mare, spre mantuirea sufletului sa se faca, adica poate manca iar nu pentru vreo viclenie draceasca. Si acest lucru nu este nici necuvios, nici nemarturisit ci avem multe marturii intru invataturile cele pustnicesti ale Marelui Vasile dupa cum zice: Ca dupa cum este locul si amestecarea si prefacerea vazduhului asa si hrana sa fie.

Si iarasi in scrierile Sfantului Pahomie se spune ca hrana ii era schimbata de catre Sfantul si Dumnezeescul Inger. Iar oarecare dintre Sfintii barbati si din Sfintele femei in vietile de obste sa scrie ca au postit cu post mai presus de masura si cu privegheri si nimic nu au folosit. Numai pentru nevointe sa fie, daca impreuna se unesc prin slava lui Dumnezeu iar nu spre vatamarea sufletului.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.