DEZNADEJDEA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

DEZNADEJDEA


DEZNADEJDEA


596. -”Deznadejdea izvoraste din necredinta si viata pacatoasa mostenita si sustinuta de vointa omului. Ea incepe mai intai cu o stare de tristete si mahnire sub diferite forme si chiar amestecate cu evlavie si daca, mahnirea nu trezeste in suflet sentimente de pocainta, ea duce la desnadejdea marilor pacate a hulirii de Dumnezeu (Is. 8, 21-22), ba chiar la sinucidere, care da pe fata sufletul uscat de orice evlavie” (Ier. 8,3; F. Ap. l, 8; Apoc. 9,6)


597. -”Caci neinsemnatele noastre intristari trecatoare, lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate de slava vesnica, fiindca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele care nu se vad; caci lucrurile care se vad sunt trecatoare, pe cand cele care nu se vad, sunt vesnice.-Cand intristarea este dupa vointa lui Dumnezeu, aduce o pocainta, care duce la mantuire si de care cineva nu se poate cai; pe cand intristarea lumii acesteia, duce la moartea deznadejdii. (II Cor. 4,17; 7,10; Matei 26,75; I Cor. 10,13).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

DEZNADEJDEA

Vizualizari: 938

Id: 620

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.