Din dragoste de fatada

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Din dragoste de fatada

Dar îmi spui: „Nu mă vatăm dacă convieţuiesc cu ea". Dacă balaurul care locuieşte împreună cu aspida nu se vatămă, sigur nu te vei vătăma nici tu. Căci balaurul primeşte ca plată a convieţuirii moartea când se împreunează cu consoarta sa, pentru că astfel este firea fiarei femelă. Vezi nu cumva la fel este şi lucrul femeii! Dar să prezentăm dovezi, mustrând pe oamenii cuvântători! Focul nu aprinde trestia, ci piatra-mascul devine înfocată dacă o vei lovi de cea femelă. Dar, deoarece spuneţi că şi femeia poate fi cuminte, aceasta o ştiu foarte bine. Şi bărbatul poate fi cuviincios când rămâne singur; aceasta o ştiu temeinic. Dar bărbatul cu femeie [devine] rău. Şi femeia cu bărbat este un rău mai cumplit. Iarăşi, dacă femeia se depărtează de cele de acelaşi neam, se apucă să convieţuiască cu bărbat străin din dragoste de faţadă, această amestecare duce la însoţirea nelegiuită ce produce aprinderea. Căci, înfocându-se ei prin convieţuirea în aceeaşi casă, aprind materia şi dau foc casei, dar mai degrabă ard propriile trupuri în gheenă şi în veşnica pedeapsă.

(Sfântul Vasile cel MareOmilii inedite, Editura Doxologia, Iași, 2012, p. 23)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Din dragoste de fatada

Vizualizari: 460

Id: 13144

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.