Este bine sa nu ne permitem sa vizionam orice sau sa privim orice

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Este bine sa nu ne permitem sa vizionam orice sau sa privim orice

Mulţi tineri îşi încep viaţa sexuală chiar din liceu, adică foarte devreme; să fie vorba de instinct, uşurătate, educaţie greşită? Ce părere aveţi despre aceasta?

Este vorba de tot: şi de educaţie greşită şi de uşurătate şi de lăsare a instinctului să biruie raţiunea, sentimentul, voinţa. Este rău a începe viaţa sexuală de tânăr şi nu în cadrul căsătoriei, care este o taină a iubirii.

De ceva vreme, educaţia sexuală făcută în liceu, apoi exemplele pe care le au tinerii din filme sau pe care le află din mass-media îi încurajează şi mai mult în acest sens, creându-le sentimentul de normalitate în ceea ce priveşte sexualitatea în afara căsătoriei. Cum comentaţi?

Aşa este. De aceea este bine să nu ne permitem să vizionăm orice sau să privim orice. Pentru că sunt aşa de multe lucruri bune de făcut şi de privit, încât acestea (menţionate mai sus) nu-şi mai au rostul. Depinde în situaţia aceasta cât se respectă fiecare pe sine.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 91-92)

Categoria: Articole

Cautare:

Este bine sa nu ne permitem sa vizionam orice sau sa privim orice

Vizualizari: 341

Id: 14306

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.