Experienta luminii dumnezeiesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Experienta luminii dumnezeiesti

Uneori, în starea de „rugăciune de după rugăciune”, ca o manifestarea a extazului, rugătorului i se descoperă lumina dumnezeiască necreată. Și aceasta este o manifestarea de excepție a dragostei divine față de firea umană limitată, prin care aceasta din urmă e potențată până la a sesiza și experia lumina dumnezeiască. Teologii și trăitorii acestei stări, care au descris în puține, dar profunde cuvinte, experiențele lor duhovnicești, pot fi considerați Sfântul Simeon Noul Teologul și Sfântul Grigorie Palama. Ei au subliniat esența luminoasă a lui Dumnezeu și manifestarea Persoanelor Treimice Însele prin lumina văzută de cei curați cu inima. Această lumină este „iradierea zâmbitoare a dragostei divine, trăită în formă mai intensă în clipele de ațintire extatică spre Dumnezeu.

(Preot Ioan C. Teșu, Teologia necazurilor, Editura Christiana, p. 167)

Categoria: Articole

Cautare:

Experienta luminii dumnezeiesti

Vizualizari: 238

Id: 14652

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.