Frumusetea, Ingerul din inima adolescentului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Frumusetea, Ingerul din inima adolescentului

E frumusețea pe care o cântă corurile lumii nevăzute ale îngerilor, e frumusețea căreia și tu îi aduci ofrande toate florile de pe pamânt. Și toate focurile ce ard și în luceferi și în constelațiile nopților sublime. Ia aminte și la faptul că Îngerul din locașul ceresc al inimii tale e rânduit de Dumnezeu să-ți însoțească mai ales gândurile ce ți se îndreaptă spre o ființă iubită. Un mare părinte al Bisericii, Sfântul Efrem Sirul, te îndeamnă, în acest sens, astfel: ,,Roagă-te să nu se îndepărteze de la tine Îngerul fecioriei tale, pentru ca păcatul să nu ridice asupra ta război de flăcări și să te despartă de Înger”.

Iată încă un motiv pentru care preludiul la acest poem al iubirii curate l-am numit ,,iubire serafică”. Căci nu este o iubire care te conduce numai până în pragul altei iubiri, cum este iubirea sponsală și cea conjugală, cedând locul acestora, ci, într-un anumit fel, asemenea Îngerului tău, te poartă și te ocrotește prin toate, până la sfârșitul  vieții; și mai mult, te conduce în viața veșnică.

(Preot Prof. Ilie Moldovan, Adolescența, preludiu la poemul iubirii curate, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2005, p.57)

Categoria: Articole

Cautare:

Frumusetea, Ingerul din inima adolescentului

Vizualizari: 436

Id: 17992

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.